Плановi завдання, якi стояли перед обласним комiсарiатам щодо набору до лав Збройних сил України, як на контрактну, так i на строкову службу протягом минулого року були виконанi, повiдомив сьогоднi, 3 квiтня, пiд час апаратної наради очiльник областi Сергiй Кузьменко.

Про це з мiсця подiї передає кореспондент Точки доступу.

Виконавши план минулого року, маємо попрацювати добре по всiм районам областi i в цьому, поiнформувати населення про призив на строкову та набiр до контрактної служби. До того ж, наголошую, що бажаючих не вiдправляють вiдразу в гарячу точку боротись із країною-агресором, а лиш пропонують отримати вiйськову пiдготовку, щоб мати навики в подальшому для оборони своєї країни, – зазначив Сергiй Кузьменко.

У свою чергу, головний вiйськовий комiсар областi Ярослав Кучер повiдомив, що в масштабах вiдбору  на контрактну службу по Українi  наша область – одна iз перших. Лише за перiод минулорiчного набору 2,5 тисячi жителів Кіровоградщини вирiшили обрати вiйськову службу за контрактом.

На сьогоднi нашi завдання, щодо залучення населення до вiйськової служби не змiнились. Ми маємо розумiти, що якщо не укомплектуємо армiю, то ворог наблизиться до нас ближче, – звернувся з поставленим завданням до всiх комiсарiв областi Ярослав Кучер.

За інформацією військового, попри хорошi показники набору до вiйськової служби, все ж iснують проблеми, якi заважають органiзацiї та проведенню призиву молодi. Серед них – низький рiвень загальної освiти призовникiв (4-5 балiв по 12 бальнiй системi) та рання судимiсть хлопцiв.

Нагадаємо, Кіровоградщина дала ЗСУ понадпланову кількість контрактників.


Головне сьогодні