Театралізований вечір єдності "Україна понад усе" відбувся вчора, 24 лютого, в обласному театрі ім. М. Л. Кропивницького. Учасниками дійства стали самі театрали, учасники оркестру "Театру корифеїв", вихованці Народного хореографічного ансамблю "Світанок" та студії танцю "Авангард". Журналісти Точки доступу побували на заході й зафільмували найкращі його моменти.  

Театралізований вечір єдності тривав півтори години. Протягом цього часу глядачі почули низку пісень, які стали символами російсько-української війни. До прикладу, "Ми з України", "Козацькому роду нема переводу", "Стефанія", "Буде тобі, враже". Композиції звучали в обрамленні хореографічних та театральних постановок. Зала була заповнена вщент.

Театр

У фойє театру розмістили експозицію, присячену війні. Зокрема там були портрет нашого героя-льотчика Степана Чобану, який ціною власного життя відволік від міста ворожу авіацію, та уламки російської ракети, що збили над Кропивницьким.

Війна

Ракета

Як розповіла акторка театру й керівниця театральної майстерні "Авангард" Інна Дорошенко, дитячий колектив складається зі студії танцю та майстерні. До заходу діти готувалися ретельно та відповідально.

Танцювальний колектив

Для нас дуже велика честь стояти на сцені славетного театру поруч із професійними акторами. Навіть найменші дітки сьогодні розуміють, наскільки важливо, аби наша культура жила.

Українські діти

Художній керівник Народного хореографічного ансамблю "Світанок" Максим Печененко розповів, що у колективі щиро раділи запрошенню доєднатися до проєкту.

Світанок

По-перше, захід готують професійні актори, по-друге, наші діти ще не працювали з живими оркестром. Ми одразу погодилися на цю пропозицію і я так налаштовував дітей, що це дуже серйозний захід, тож ми маємо і себе, і українську культуру, і культуру Кіровоградщини показати на найвищому рівні.

Оркестр

Він додав, що культура – це наше все – наша ідентичність, яку і намагається знищити Російська Федерація.

Співачка

Цим заходом ми показуємо і те, що нікого не боїмося. Якщо 24 лютого минулого року у всіх був страх і розпач, то сьогодні ми працюємо, живемо, культура наша живе, наші діти посміхаються, несуть українську культуру, одягають українській стрій, співають українських пісень і тому ми непереможні.

Актор театру

Актор театру імені Марка Кропивницького та головний режисер дійства Євген Скрипник зазначив, що у заході беруть участь восьмеро його колег із театру.

Українські відьми

Театрали

Плюс до всього у нас гості з Херсона, які привносять свою енергетику і це такий момент єднання, та два хореографічні колективи. Були думки додати ще колективи, але розуміємо, що програма має бути доволі компактною. До того ж, знаючи, на що спроможний наш сусід, хотіли зробити програму лаконічною, але насиченою.

Моя Україна

Він говорить, що ідея дійства – показати силу духу українців та силу волі.

Нація нескорених

З 2014-го року в нас війна. Останній рік – це пекло. Тому це – голос протесту проти цього всього. Все таки є культурний фронт, нам є за що боротися. Ми знаємо, що рашисти палять в Маріуполі українські бібліотеки й ненавидять все українське. Тож ми вирішили сказати на повен голос, скільки є сили, про те, що ми незламні, нас ніхто не скорить і не переможе.

Українка

Українська пісня

Українська культура

Стефанія

Головний режисер

Як зазначили у театрі, програма лишиться у репертуарі до кінця війни, а потім глядачам обіцяють презентувати дійство, присвячене перемозі.

Слава Україні!

Україна - понад усе!

Аплодисменти

Глядачі

Читайте також:  У Кропивницькому показали благодійну виставу з нагоди Дня єднання (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Головне сьогодні