Рибалки Кіровоградщини можуть позмагатися за промислове рибальство на Кременчуцькому та Кам'янському водосховищах області. Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу обласного рибоохоронного патруля.

Для участі необхідно зареєструвати електронний кабінет на будь-якому електронному майданчику, який акредитований у системі Prozorro.Продажі.

Далі – обрати лот, який містить:

  • інформацію про обсяги лімітованих і прогнозованих видів водних біоресурсів;
  • ліміти спецвикористання;
  • прогнози допустимого вилову та знаряддя лову.

Потім сплатити розміри реєстраційних та гарантійних внесків і подати свою закриту цінову пропозицію на участь в аукціоні.

Аукціон починається автоматично в день та час, які визначені в оголошені в системі та полягає у здійсненні повторювального процесу підвищення цін у три раунди в інтерактивному режимі реального часу. Переможцем вважається учасник, який надасть найвищу цінову пропозицію за лот.

Наразі оголосили 17 лотів по Кременчуцькому водосховищі та 10 лотів по Кам'янському. Проводитимуть перші аукціони 20 лютого.

До цього часу можна готувати необхідні документи та свою ціну. Стартова ціна найменшого лоту – 14 401,41 гривень по Кременчуцькому і 9 085,92 гривень по Кам'янському водосховищу.

До договору внесли види водних біоресурсів, на які користувач отримає право на спеціальне використання до кінця поточного року. Це лящ, судак, плітка, короп, щука, сом, плоскирка, синець, чехоня, головень, білизна, окунь, лин, краснопірка, клепець, рибець та йорж звичайний, сонячний окунь та раки. Рослиноїдні риби, тюлька, верховодка та карась сріблястий – не лімітується.

До участі допускатимуться заявники:

  • до яких не були застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні санкції відповідно до Закону України "Про санкції";
  • у яких відсутня заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;
  • відсутнє право на спецвикористання більш як 20% водних біоресурсів від установленого обсягу лімітів у відповідному рибогосподарському водному об’єкті;
  • які не перебувають у процесі банкрутства або припинення.

Такі аукціони проводять вперше. Це експериментальний проєкт Кабміну. Він направлений на те, щоб рибна галузь стала більш прозорою та конкурентоспроможною в частині промислового рибальства.

З детальною інформацією про лоти, дати оголошень та проведення аукціонів можна ознайомитися за посиланням. З практичними рекомендаціями щодо участі в аукціонах можна ознайомитися у відеоматеріалі за посиланням.

Фото: pexels.com

Читайте також: На Кіpовогpадщині виявили чоловіків, які наловили pиби та pаків на 2,5 мільйони (ФОТО)

 


Головне сьогодні