Томатний соус присутній у багатьох рецептах домашньої української кухні. Це цілком логічно: насичений смак і гарний яскравий колір страви, який надає будь-якій страві соус з помідорів - головні фішки цього продукту. Окрім іншого, томати поєднуються практично з будь-яким гарніром, м'ясом та рибою. Сьогодні пропонуємо вам дуже простий та швидкий рецепт — курки в томатному соусі. Ми використовували вже готовий соус, до складу якого входять прянощі – орегано та розмарин, тому жодних додаткових спецій до страви додавати не доведеться.

Звичайно, ви можете використовувати будь-який домашній або магазинний томатний соус. Головне, варто враховувати: у багатьох соусах надто багато цукру або навпаки оцту, що в кінцевому підсумку може надати страві небажаної цукровості або навпаки — кислоти. Завжди пробуйте соус перед тим, як тушкувати в ньому курку. Все-таки варто віддавати перевагу спеціальним кулінарним соусам, адаптованим для того, щоб використовуватися для тушкування м'яса — у них збалансована кількість цукру, солі та спецій.

Курка з томатним соусом: список інгредієнтів

Ми пропонуємо пропорції страви на 4 порції. Відштовхуючись від цього списку, ви можете збільшувати чи зменшувати кількість продуктів.

  • куряча грудка — 500 г;
  • соняшникова олія — 2 ст. ложки;
  • болгарський перець — 2 шт.;
  • петрушка — 1 пучок;
  • соус кулінарний Торчин® з томатами, розмарином та орегано — 1 упаковка.

Якщо ви віддаєте перевагу іншим частинам курки — наприклад, крильцям, сміливо використовуйте їх для цього рецепту, збільшуючи час смаження.

Як приготувати курку в томатному соусі: покрокова інструкція

  1. Підготувати курячу грудку: очистити від плівки, прожилок та жирових прошарків. Промити під краном, просушити паперовими рушниками.
  2. Нарізати грудку тонкими смужками.
  3. Болгарський перець помити, очистити від насіння і нарізати тонкою соломкою.
  4. Петрушку дрібно нарубати.
  5. На сковороду налити олію, розігріти та викласти курячі стріпси. Обсмажувати на великому вогні 9-10 хвилин під закритою кришкою - це необхідно, щоб зберегти соковитість м'яса.
  6. Додати на сковороду перець, змішати та обсмажити 2 хвилини.
  7. Додати до м'яса та перцю соус Торчин® з томатами, розмарином та орегано, перемішати, накрити кришкою. Тушкувати на середньому вогні 3-4 хвилини. За смаком посолити.

Готову страву прикрасити рубаною петрушкою. Можна використовувати для декору зерна кунжуту, будь-яку зелень на власний смак. Ця апетитна курочка відмінно поєднується з будь-яким гарніром: овочевим та картопляним пюре, спагетті або гречкою.

Реклама

Фото обкладинки: Обозрєватєль


Останні новини