Томатний соус присутній у багатьох рецептах домашньої української кухні. Це цілком логічно: насичений смак і гарний яскравий колір страви, який надає будь-якій страві соус з помідорів - головні фішки цього продукту. Окрім іншого, томати поєднуються практично з будь-яким гарніром, м'ясом та рибою. Сьогодні пропонуємо вам дуже простий та швидкий рецепт — курки в томатному соусі. Ми використовували вже готовий соус, до складу якого входять прянощі – орегано та розмарин, тому жодних додаткових спецій до страви додавати не доведеться.
Звичайно, ви можете використовувати будь-який домашній або магазинний томатний соус. Головне, варто враховувати: у багатьох соусах надто багато цукру або навпаки оцту, що в кінцевому підсумку може надати страві небажаної цукровості або навпаки — кислоти. Завжди пробуйте соус перед тим, як тушкувати в ньому курку. Все-таки варто віддавати перевагу спеціальним кулінарним соусам, адаптованим для того, щоб використовуватися для тушкування м'яса — у них збалансована кількість цукру, солі та спецій.
Ми пропонуємо пропорції страви на 4 порції. Відштовхуючись від цього списку, ви можете збільшувати чи зменшувати кількість продуктів.
Якщо ви віддаєте перевагу іншим частинам курки — наприклад, крильцям, сміливо використовуйте їх для цього рецепту, збільшуючи час смаження.
Готову страву прикрасити рубаною петрушкою. Можна використовувати для декору зерна кунжуту, будь-яку зелень на власний смак. Ця апетитна курочка відмінно поєднується з будь-яким гарніром: овочевим та картопляним пюре, спагетті або гречкою.
Реклама
Фото обкладинки: Обозрєватєль
Останні новини