У 2022 році правоохоронці разом із службовими собаками виїжджали 210 разів на місця скоєння кримінальних правопорушень. Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу Національної поліції області. 

Провели 73 оперативно-розшукових та інших заходів, розповів начальник кінологічного центру Артем Матвєєв:

Правоохоронці з собаками знайшли та вилучили близько 30 кілограмів наркотиків. Із собаками-пошуківцями виявили понад 8 тисяч набоїв, 35 одиниць зброї, 12 кілограмів вибухових речовин та 18 вибухових пристроїв.

Упродовж минулого року проводились практичні заняття з рятувальниками, представниками підрозділів Державної кримінально-виконавчої служби та інших установ за такими напрямками: пошук зброї та вибухових речовин, наркотиків і прекурсорів, робота за запаховим слідом, вибіркою речі та затримання умовного злочинця.

Також кінологи разом із чотирилапими напарниками долучаються до проведення різноманітних заходів для дітей, зокрема ознайомчих екскурсій за участі школярів і вихованців закладів соціального захисту. На постійній основі триває співпраця з реабілітаційним центром для дітей з інвалідністю.

Загалом у кінологічному центрі поліції області разом із правоохоронцями службу несуть 25 собак. Вони спеціалізуються на пошуку вибухівки та зброї, наркотичних речовин, встановленні місцезнаходження загиблих осіб, а також працюють за запаховим слідом і за напрямком – штурмові та вартові. 

Фото Національної поліції

Читайте також: На Кіpовогpадщині хвоpа на сказ собака покусала двох жінок


Головне сьогодні