Квитки на прем'єру фільму «Зоряні війни: Пробудження сили» в США були швидко розпродані, і тепер їх ціна на онлайн-аукціоні eBay досягає 8000 доларів. Таку суму запитують за квиток на сеанс у кінотеатрі міста Орландо (штат Флорида).

Два квитки з VIP-сервісом за 10000 доларів на прем'єру «Зоряних воєн» у місті Норт-Кантон (штат Огайо) - ще один лот на eBay. Інші продавці пропонують квитки за 1000, 750 і 400 доларів.

Серед спекулянтів є американка, яка про всяк випадок викупила цілий ряд в нью-йоркському кінотеатрі. Вона не знала, скільки друзів візьме з собою на прем'єру її син, а зараз готова віддати квитки по 120 доларів за штуку. Середня ціна на квиток у кіно в США становить 8 доларів.

Продаж квитків на новий сьомий епізод кіносаги «Зоряні війни» стартував 19 жовтня. Передпродажі в кінотеатрах IMAX встановили рекорд, зібравши 6,5 мільйона доларів - попередні передпродажі збирали максимум мільйон. У Великобританії через величезний попит і перевантаження в роботі сайтів онлайн-продажів відбувся технічний збій.

«Зоряні війни» - фантастична кіноепопея режисера Джорджа Лукаса. Складається з оригінальної трилогії (1977-1983) і трилогії-пріквела (1999-2005). Сьомий фільм - «Пробудження сили» - початок нової трилогії-сиквела, яка буде продовжена в 2017 і 2020 роках. Прем'єра новинки в Україні намічена на 17 грудня.

vader


Головне сьогодні