У Кіровоградському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі відкрили багатопрофільну ресурсну кімнату для дітей та підлітків, які є пацієнтами закладу, повідомили у пресслужбі Кіровоградської обласної ради, передає Точка доступу.

Час перебування дітей на стаціонарному лікуванні від туберкульозу може сягати від 2 тижнів до декількох місяців. Батьки не завжди можуть регулярно відвідувати своїх дітей, тому для покращення психоемоційного стану наших маленьких пацієнтів створили ресурсну кімнату, – розповіла директорка фтизіопульмонологічного медцентру Галина Горенко.

У кімнаті з дітьми працюватиме психолог та вихователь.

ресурсна кімната у фтизіопульмонологічному медичному центрі

Фото: Кіровоградської обласної ради

Це стосується і амбулаторного лікування, дітей запрошуватимуть на заняття. Також це дасть змогу підліткам не відставати від шкільної програми, у багатопрофільному просторі ми забезпечуємо дистанційний навчально-освітній процес, – додала директорка.

Проєкт реалізувала благодійна організація "TBPeopleUkraine" у рамках Проекту "Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується РАТН.

Читайте також: Оновлений музей історії українського хореографічного мистецтва відкрили у Кропивницькому (ФОТО)


Головне сьогодні