Виставка «Ліки для душі», присвячена творчості медичних працівників, відкрилась в обласному художньому музеї.

Про це повідомив кореспондент Точки доступу.

Як зазначила під час урочистостей директор музею Тетяна Ткаченко, допомагали створювати вернісаж лікарі, медичні сестри та санітарки.

- Організовуючи виставку, ми хотіли показати медиків з іншого боку, за межами лікарняного кабінету, без білого халату, якого пацієнти подекуди дуже бояться. Тут представлена творчість талановитих людей — твори образотворчого та декоративно-вжиткового мистецтва: вишивка, аплікація, вироби з солоного тіста й паперу, плетені іграшки, графічні та живописні роботи, а також художні фотографії. В цих експонатах і знаходяться ті самі «ліки для душі», які діють не гірше від пігулок та крапельниць, - сказала Ткаченко.

У формуванні експозиції взяли участь десять лікувальних закладів, працівники яких відгукнулися на пропозицію художнього музею створити виставку до Дня медичного працівника. Це представники обласного онкологічного та протитуберкульозного диспансерів, дитячої обласної лікарні та обласного шкірно-венерологічного диспансеру, Кіровоградської обласної лікарні та обласної психіатричної лікарні, Кіровоградського пологового будинку №2 імені святої Анни та інші.

Гостями на відкритті «Ліків для душі» були начальник департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олег Рибальченко, головний лікар обласної лікарні Лариса Андреєва, головлікар обласного онкодиспансера Костянтин Яринич, працівники медичних закладів та установ, журналісти.

Костянтин Яринич запропонував представлені на виставці експонати використати для оформлення кабінетів лікувальних закладів області, аби зробити мистецьку терапію частиною лікувального процесу:

- Треба створити для пацієнтів оптимістичний настрій і допомогти їм швидше видужати, - сказав Яринич.

Його заступник по медичній частині Ігор Макарук зазначив: спільні акції митців та медиків допомагають подолати бар'єр між хворими та лікарями.

Завідувач відділенням денного перебування Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру Андрій Гардашніков подарував учасникам виставки свої пісні.

Учасники виставки взяли участь у традиційній фотоакції художнього музею «Україна Єдина».


Головне сьогодні