Військова прокуратура Кіровоградського гарнізону Південного регіону України відстояла у Вищому господарському суді України свою позицію щодо незаконності рішень судів попередніх інстанцій, у результаті яких нерухоме державне майно ДП Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» вибуло з державної власності.

Про це Точці доступу повідомили в прес-службі військової прокуратури Південного регіону.

Вищий господарський суд України погодився з доводами представників військової прокуратури, викладеними в касаційних скаргах, та скасував зазначені судові рішення як незаконні, а справу передав на новий розгляд.

Нагадаємо, що предметом спору є право власності на нерухоме державне майно – комплекс будівель та споруд державного підприємства МОУ «Укрвійськбуд», розташованих у центрі м. Кіровограду, вартістю 1,6 млн. грн.

Історія ця почалася ще 2000 року, коли за завідомо неправдивою заявою про фінансову неспроможність зазначеного підприємства було відкрито провадження у справі про його банкрутство. Згодом державне майне було реалізоване приватно-комерційним структурам.

Військова прокуратура, діючи принципово і послідовно, пройшла всі судові інстанції задля повернення державі, як законному власнику, нерухомого майна ДП МОУ «Укрвійськбуд». Наразі вона має можливість довести справу до логічного завершення під час її нового розгляду по суті



Головне сьогодні