Працівниками відділу ДАІ з обслуговування м. Кіровограда виявили дуже п’яного водія „Волги” днями.

Про це Точці доступу повідомили у СПР УДАІ в області.

Під час нагляду за дорожнім рухом у транспортному потоці інспектори ДАІ помітили автомобіль „ГАЗ-3110”, характер руху якого викликав підозру. Після зупинки транспортного засобу, співробітникам ДАІ стала одразу ж зрозумілою «дивна поведінка» керманича. Той перебував за кермом автомобіля з явними ознаками алкогольного сп’яніння, хоча й заперечував це.

Прилад «Драгер Алкотест» підтвердив факт сп’яніння, виявивши у водія 2,41 проміле алкоголю у крові.

Відносно водія інспектори ДАІ склали протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», а автомобіль „ГАЗ-3110” доставили на зберігання до спеціального майданчика для тимчасового зберігання транспортних засобів.

Відповідно до законодавства, за власну безрозсудність і ризик своїм та чужими життями винуватцям доводиться сплачувати штрафи в розмірі від 3400 до 5950 гривень, або позбавлення права керування авто на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб, для інших осіб – штраф від 3400 до 5950 гривень або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.

Довідка. 2,41 проміле алкоголю в крові означає, що в кожному літрі крові людини міститься 2,41 мл чистого алкоголю. В Україні гранично припустима норма вмісту алкоголю в крові водія становить 0,2 проміле.


Головне сьогодні