У Кропивницькому влаштували Масницю для родин військових. Традиційно спалили опудало зими, а ще стріляли з лука в портрет президента РФ, передає Точка доступу.  

Цього року Масницю, або ж Колодія, в Україні відзначають з 11 до 17 березня. У Кропивницькому на честь приходу весни влаштували свято для родин захисників, які нині боронять країну, а також загиблих, полонених та зниклих безвісти воїнів.

Сім’ї зібралися у Реабілітаційному центрі "Hippos" Для учасників підготували безліч розваг – ігри з аніматорами, майстеркласи, фотосесії та спілкування з тваринами контактного зоопарку. Пригощали цілющим чаєм, варениками з сиром та справжнім козацьким кулішем.

Дружина військового Олена, який нині боронить країну від агресора, привела на свято маленьку донечку.

Хочеться, щоб дітки бачили щось гарне, щире, а не цю війну, тривоги, коли вони в садочку біжать і кричать, бо вони розуміють, що щось треба робити... Хочеться діткам щасливого дитинства. Дякуємо організаторам за це свято.

Такі зустрічі дуже корисні, – впевнені в кінному клубі, де традиційно проводять різні активності для родин українських воїнів. Спілкування, а також відпочинок на природі допомагають боротися зі стресом, викликаним війною.

Ми вирішили нагадати, що життя триває, попри всі негаразди, і можна знаходити радість в тому, що ти комусь допомагаєш, когось долучаєш до роботи і таким чином, коли ми збираємо наші родини, ми залучаємо їх до активного громадського життя, – говорить керівниця КЗ "Центр - Ветеран" Інна Колпак.

Психологиня Ганна Манзюк зазначає, що зміни у внутрішньому стані – просто на обличчі учасників заходу.

Ми мали змогу спостерігати за дітьми на початку заходу, так само й дорослих, і зараз, коли захід в розпалі, дивимося, наскільки покращується стан. І насправді – спілкування з тваринами, їхньою такою живою, однозначно позитивною енергетикою, завжди добре впливало на людей. Це видно навіть по їхньому виразу обличчя.

На захід завітали не лише кропивничани, а й родини з інших територій. Загалом – близько семи десятків родин.

Читайте також: Житель Кіровоградщини вирощує хвойні дерева. Мріє створити садовий центр та перетворити Україну на оазис (ФОТО)


Головне сьогодні