У Кропивницькому відбудеться фотовиставка "Історії з окупованого Криму". Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на організаторів.

Показ відбудеться 20 лютого до річниці незаконної анексії Росією Кримського півострова у приміщенні ТРЦ DEPO’t Center (вул. Велика Перспективна, 48).

Протягом десяти днів кропивничани зможуть побачити роботи українських репортерів Аліни Смутко, Тараса Ібрагімова та Альони Савчук, які з 2014 до 2019 року документували життя кримських татар та проукраїнських активістів у Криму, висвітлювали тему порушення прав людини, фільмували життя родин політв’язнів.

Від самого початку окупації Криму Росія розгорнула масштабні репресії. З політичних мотивів до сьогоднішнього дня було заарештовано понад 150 осіб, — більшість із них кримські татари, — викрадено 43-ох українських активістів, з них 11 осіб вважаються зниклими безвісти, а один чоловік залишається під вартою. Наразі репресії тривають, – написали організатори виставки.

Кропивницький — один з шести обласних центрів України, де відбудеться показ. Окрім нього фотовиставку показали у Хмельницькому, а також покажуть у Чернівцях, Одесі, Луцьку та Львові.

Фото з фейсбук сторінки голова Центру прав людини "ZMINA" Тетяни Печончик

Читайте також: Непокаране зло зростає: у Кропивницькому показали виставку "Комунізм = рашизм"


Головне сьогодні