Сьогодні, 22 травня, у Музеї мистецтв у Кропивницькому відкрили виставку творів за підсумками проєкту "Жива. Справжні історії кохання".

Про це повідомили організатори заходу.

Всеукраїнський арт-проєкт "Жива" – благодійна ініціатива для дружин полеглих воїнів. Основна ідея – відкрити творчі здібності та допомогти рідним героїв відновитися після пережитого. А ще – зберегти неповторну історію власного життя та кохання.

Проєкт "Жива" у Кропивницькому

Раніше Точка доступу розповідала детально про проєкт "Жива".

До проєкту доєдналися 15 дружин захисників: Інна Сердюк, Каріна Заболотнєва, Ольга Мацепа, Віталіна Кожокарь, Катерина Пігович, Ірина Нестеренко, Алла Суханова, Оксана Сухова, Аліна Зосімова, Тетяна Мельникова, Катерина Солоп.

Раніше Точка доступу розповідала історії Віталіни Кожокарь та Ірини Нестеренко.

Учасниці написали 16 робіт в різноманітних техніках, зокрема, олійного живопису, а також у техніці акварелі та гуаші.

Ірина Нестеренко

Проєкт "жива" в Кропивницькому

Мистецький проєкт у Кропивницькому

Створити роботи, варті виставок, жінкам допомогли художники – члени Національної спілки художників України Ольга Коломієць та Анатолій Кімнатний. Митці забезпечили методичний супровід написання картин.

Мистецький проєкт

Виставка в Музеї мистецтв

Виставка в Музеї мистецтв

Проєкт "Жива. Справжні історії кохання" триває в Україні понад рік. Арт-терапевтичні майстер-класи вже відбулися в Києві, Львові, Дніпрі та Івано-Франківську.

У Кропивницькому проєкт реалізують: Кіровоградське регіональне представництво благодійного фонду “Фундація "Мрія” за ініціативи Олени Сокальської й Аліни Карнаухової та за підтримки Благодійного фонду "Сучасна Україна". У партнерстві з Кіровоградською обласною організацією Національної Спілки художників України та Музеєм мистецтв Кіровоградської обласної ради

Виставка в Музеї мистецтв у Кропивницькому

Читайте також: У Кропивницькому працює єдиний в області цілодобовий шелтер для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Як він облаштований та що робити жінці, коли “нікуди йти”


Головне сьогодні