У Кропивницькому засудили двох спільників, які відібрали у знайомого гроші, виручені за квартиру матері, а також побили його.

Про це йдеться в матеріалах Ленінського районного суду, передає Точка доступу.

Як встановило слідство, один із обвинувачених – уродженець обласного центру, інший народився в Малопомічній Новоукраїнського району. Обоє чоловіків раніше вже були судимі.

Вони змовилися і прийшли до свого третього знайомого начебто з’ясувати стосунки, а насправді – пограбувати його. Накинулися на 59-річного потерпілого з кулаками та битою, силоміць посадили на підлогу в кімнаті, зв’язали руки та ноги шпагатом, а рот обмотали тюллю та банним рушником. Потім продовжували бити і вимагати гроші. Господар під натиском нападників зізнався, що гроші знаходяться в меблевому гарнітурі, у відрі з піском, що на балконі. Бандити забрали 12 тис. грн та 2400 доларів США та зникли з місця пригоди.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Обвинувачені свою провину визнали і розповіли, що спочатку вони планували виманити гроші у потерплого. Чоловіки знали, що той нещодавно продав квартиру матері, тож має заощадження. Вигадали історію про собаку останнього, яка, за легендою, покусала доньку одного з них і хотіли, аби господар відшкодував збитки. Однак потерпілий запідозрив обман, тому спільники відібрали гривні та долари силою. Гроші потім поділили порівну та витратили на власні потереби.

У результаті спільників засудили до восьми років і двох місяців із конфіскацією всього майна, що належить їм на праві власності. Клопотання потерпілого про стягнення з розбійників моральної та матеріальної шкоди залишили без розгляду.

Читайте також: 10 років тюрми: на Кіровоградщині прокуратура відстояла вирок для ґвалтівника

Фото обкладинки: Українська Енергетика


Головне сьогодні