У Кропивницькому митець розфарбовує занедбані приміщення, паркани та будівлі цікавими малюнками.

Вуличний художник розповів Точці доступу, звідки виникла ця ідея та чого ще чекати в обласному центрі. Своє ім’я чоловік побажав залишити прихованим.

Він розповідає, що давно займається малюванням, а нещодавно надихнувся роботами сучасних художників, то ж вирішив зайнятися вуличним мистецтвом. Митець стверджує, що робить це виключно для того, аби покращувати в місті локації, які «просять» допомоги. А розмальовує чоловік по всьому місту ржаві ворота, паркани, занедбані приміщення з написами й рекламою наркотиків.

Зазначає, що для кожної стіни й місця є своя ідея й особливий малюнок. До прикладу, неподалік спортшколи на ржавих металевих дверях він зобразив професійного боксера Василя Ломаченка. Локацію обрав для натхнення спортсменів, адже поряд знаходиться школа боксу.

Художник розповідає, що люди, які проходять повз, по-різному ставляться до такої творчості: дехто дякує, а дехто поліцію викликає:

Інколи люди викликають поліцію, бо думають що я пишу гидоти на стінах. А я лише художник, який хоче прикрасити своє місто, - зазначає чоловік.

Роботи вуличного митця можна побачити вже по всьому місту, проте на цьому худодник зупинятися не збирається. Стверджує, що в планах також прикрасити й інші міста нашої країни.

А наступною роботою повинен стати портрет Лесі Українки, проте, де саме, автор картини не побажав розповідати.

Всі ці мурали - лише хобі митця, а матеріалами для фарбування допомагають друзі. Митець каже, що загалом допомогти може кожен бажаючий фасадною фарбою, валиками та кистями. То ж слідкуймо за творчістю вуличного художника в Інстаграмі в профілі poldm_gallery.

Набережна, під мостом

Перехрестя вулиць Гоголя й Тарковського

Біля меблевого салону "Злато"

Читайте також: Велодоріжки, алеї, «потьомкінські» сходи: у Кропивницькому реконструюють парк Перемоги (ФОТО)

Читайте також: Бренд-відео про Кропивницький високо оцінили на міжнародному кінофестивалі


Головне сьогодні