Мешканці двох дев’ятиповерхових під’їздів за адресою вулиця Героїв-земляків, 62 скаржаться, що шостий день у квартирах немає води. Більше того, водопостачання можуть поновити щонайменше наприкінці місяця.

Про це у коментарі Точці доступу розповіла мешканка одного з під’їздів Ксенія Тюртюбек. За словами жінки, воду відключили минулої неділі, 13 жовтня.

Чому немає води

Мешканці будинку телефонували на "гарячу" лінію міського голови, голови ОВА і урядову лінію. Реакції – немає. Мережі будинку перебувають на балансі житлово-експлуатаційного об’єднання №1. Туди люди теж телефонували.

Директорка Світлана Ковальова дуже нахамила. Сказала, що нам треба потрапити в Херсон, щоб відчути, як там люди живуть без води, – розповіла Ксенія Тюртюбек. 

У ЖЕО людям назвали причину відсутності води – згорів насос. Комунальники замовили новий, його мають привезти з Німеччини в Черкаси 29 жовтня, звідти – у Кропивницький. Мешканці припускають, що насос зламався минулими вихідними через зливу, бо тоді затопило підвал.

ЖЕО знає, що у нас проблемний підвал. Коли ми були на балансі лікарні, поломки усували швидко. Ми були без води 2-3 дні, за цей час нам міняли насос. Три тижні – це дуже довго. Треба дітей купати, самим купатись, їсти готувати…

Декілька днів воду підвозили машиною водоканалу, каже жінка, але її якість була поганою – вода жовта і з осадом.

Після того, як ми почали телефонувати на усі "гарячі" лінії, прийшов сантехнік і вивів шланг з підвалу, щоб люди могли набирати воду. Але ж багато її не наносишся… Це якесь знущання.

Що кажуть у ЖЕО

Насос згорів і ремонту не підлягає, тому замовили новий. До введення воєнного стану таке обладнання замовляли в Україні, воно було на складах. Після 24 лютого 2022 року ситуація змінилась і треба замовляти напряму в постачальника, тому чекати доводиться довго, розповіла начальниця ЖЕО №1 Світлана Ковальова. Сказала, що у квартирах є вода з першого по п’ятий поверхи. Але Ксенія Тютюрбек, яка живе на четвертому поверсі каже, що це неправда, води немає у всьому будинку.

Ну як це немає? З 1 по 5 поверхи є вода. А ще ми вивели воду з підвалу, тож можна набирати цілодобово, – каже Світлана Ковальова.

Ми запитали, чи грубіянили мешканцям будинку, які звертались в ЖЕО, зокрема, чи радили їм їхати в Херсон. На це Світлана Ковальова відповіла.

За це я нічого не можу сказати, я такого не чула.

Щодо насосу, який чекають, то, за словами начальниці ЖЕО №1, його обіцяють доставити у Черкаси 28-го жовтня, потому відразу відправлять у Кропивницький, тож в обласному центрі він має бути наступного дня. Як тільки обладнання доставлять, його відразу встановлять на Героїв-земляків, 62.

Читайте також: Жителі низки вулиць у Кропивницькому залишилися без води


Головне сьогодні