На Кіровоградщині безперебійно живитимуть електроенергією опорні станції зв’язку мобільних операторів. 

Про це під час брифінгу сьогодні, 12 грудня, розповіли заступник начальника обласної військової адміністрації Павло Конопко та керуючий правлінням компанії "Кіровоградобленерго" Володимир Чернявський, передає Точка доступу

Ми оптимізовуємо об’єкти критичної інфраструктури, скорочуємо список. У вівторок випишуть доручення і розпорядження голови обласної адміністрації про безперебійне забезпечення їх електроживленням. Тому зі зв’язком протягом двох тижнів, я сподіваюсь, стан покращиться, – сказав Павло Конопко.

За його словами, для цього використають двоступеневий підхід.

Перше – це безперебійне енергоживлення опорних станцій. Тих, без яких периферія не може бути. Наприклад оператор “Київстар” в області має 302 станції стільникового зв'язку, з них опорних – 60-70. Опорних веж у “Vodafone” 370.

 Друге – резервування енергоживлення. Це дизельні генератори.

Забезпечити абсолютно усі станції електроенергією не можуть, сказав Володимир Чернявський. Це перенавантажать енергосистему:

Ми не можемо живити усі вежі, які розміщенні на школах, трубах, будинках. Навантаження буде перевищувати ліміти, які нам доведено. У такому разі ми маємо живити всіх інших споживачів, які приєднані до цієї лінії. А це 10-15 трансформаторних підстанцій та ще три десятки будинків”.

За словами Володимира Чернявського, від усієї кількості на Кіровоградщині 20% – це опорні станції мобільних операторів.


Головне сьогодні