Директору Кpопивницького інституту деpжавного та муніципального упpавління, якого підозрюють у хабарництві, обрали запобіжний захід у Ленінському районному суді. Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу суду.

Суддя ухвалив рішення тримати підозрюваного під вартою 60 днів із правом внесення застави. Її розмір – 214 720 гривень. 

За версією слідства, чоловік, будучи на посаді проректора з науково-педагогічної роботи – директора інституту, вимагав у студента гроші за прийняття на заочну форму та складання іспитів.

Посадовець просив 10 000 гривень за вступ та безперешкодне подальше навчання. Після того, як отримав хабар, почав вимагати від студента ще 7 500 гривень за успішне складання заліків та екзаменів на черговій сесії, на що останній вимушений був погодитись.

Як писала Точка доступу раніше, очільник інституту встановив такси на навчальні послуги. Так, за закpиття сесії та заpахування на навчання він вимагав у студентів від 500 до 600 долаpів США.

Директора підозрюють у вчиненні злочину передбаченого частиною 4 статті 368-3 Кримінального Кодексу України. Якщо провину доведуть, йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Довідково. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото: СБУ Кіровоградщини

Читайте також: Хотів встановити GPS-трекер біля електропідстанції: у Кропивницькому затримали агента фсб

 


Головне сьогодні