Сьогодні, 22 жовтня, в облдержадміністрації відбувся брифінг щодо запровадження нових обмежень на міжрегіональні пасажирські перевезення, повідомляє Точка доступу.

У брифінгу взяли участь заступник голови ОДА Сергій Поліщук, директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко, начальник управління інфраструктури Володимир Дмитренко, представники патрульної поліції та "Укртрансбезпеки".

Маємо невтішну статистику, адже минулої доби на коронавірус в Україні захворіли близько 24 тисяч людей, ще гірше, що 614 в нас померлих. Наша область перебуває наразі у "жовтій" зоні, але сусідні – вже у "червоній". Тому з 21 жовтня змінили правила перевезень пасажирів у громадському транспорті. Загалом маємо на міжміському і обласному сполученні 168 рейсів, але, на жаль, після введення нових правил, виїхали лише 59 маршрутів, – сказав Сергій Поліщук

Про погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус в області зазначив директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко.

На сьогодні теж маємо погані показники – в області 168 нових випадків коронавірусу, п’ятеро людей, на жаль, померли. Але, з іншого боку, в нас 312 тисяч людей отримали хоча б одну дозу вакцини. Це складає близько 40% дорослого населення області. Але цього недостатньо, треба збільшувати темпи, – прокоментував Олег Рибальченко і додав, що кількість вакцин достатня.

Начальник управління інфраструктури Володимир Дмитренко зупинився на питанні перевезень пасажирів на залізничному транспорті

Що стосується залізничного транспорту: ті громадяни, які придбали квитки до встановлення відповідних обмежень, отримають від "Укрзалізниці" роз’яснення про необхідність додаткових документів. Документи, що засвідчують COVID - безпечність, перевірятимуть при купівлі квитка та при посадці у вагон. На п’яти найбільших вокзалах країни зараз можна зробити ПРЛ-тестування і зробити щеплення, – сказав Володимир Дмитренко.

Він уточнив, що у разі, якщо пасажир купив квиток на міжобласний маршрут, але їхатиме в межах своєї області, нові обмеження його теж стосуються.  

Як зазначили правоохоронці, для перевізника, який допустив порушення нових правил пасажирських перевезень, передбачається покарання від 34 до 170 тисяч гривень штрафу. Штраф за порушення карантину для громадян – від 17 до 34 тисяч. Протягом двох тижнів до вступу в дію постанови, правоохоронці проводили підготовчу роботу з громадянами. Наразі вже діють рейдові групи. Вчора перевірили вісім міжобласних маршрутів. Порушень не виявили. 

Нагадаємо, з 21 жовтня, мiжрегiональнi регулярні та нерегулярні перевезення пасажирiв в областях iз “жовтим”, “помаранчевим” та “червоним” рiвнем епiднебезпеки дозволенi лише за наявностi у водiїв, екiпажу авiатранспорту та пасажирiв сертифiкатів про вакцинацiю вiд коронавiрусу або негативного результату тестування, або iншого документа, що пiдтверджує COVID-безпечнiсть. Обмеження не стосуються лише неповнолітніх.

Читайте також: Скасовані рейси та пасажирка без "ковідних" документів: як працюють нові правила перевезень у Кропивницькому (ФОТО)


Головне сьогодні