У Кропивницькому з 9-го березня відкрив свої двері для відвідувачів Цифровий освітній центр. Це комфортний простір з усіма умовами для дистанційного навчання. Сюди можуть приходити діти, у яких немає гаджетів або ж слабкий інтернет. Також школярам пропонують гуртки графіки та програмування, консультації педагогів. Детальніше про можливості, які безплатно надають учням, та чи користується попитом освітній простір, дізнавалися журналісти Точки доступу.

П’ятикласник Дмитро Чорний розповідає, що на заняття "біжить з усіх ніг". І, поки дорослі на роботі, проводить час із користю.

Школяр

Ми створюємо проекти різні – подобається – це більше мене розвиває. Мені сюди цікаво ходити, я думаю, ще дуже довго займатимусь. Можливо, свій ютуб-канал створю, буду з іншими ділитися своїм досвідом.

ІТ-гуртки

Освітній простір, який відвідує хлопчик, у Кропивницькому працює на базі обласного центру дитячої та юнацької творчості. Учні можуть тут займатись дистанційно у рідних школах, виконувати домашнє завдання, консультуватись із вчителями-предметниками. А саме: з викладачами математики, інформатики та фізики. Невдовзі планують залучити ще й філологів.

Позашкілля

Також тут чекають дітей, які не мають гаджетів, або яким ні з ким лишитись удома. Саме цей кабінет розрахований на дітей молодшого шкільного віку, але є інші локації, де буде комфортно старшокласникам.

ДЦЮТ

Приходять до нас і вимушені переселенці. Вони дистанційно навчаються у школах на деокупованих територіях і, відповідно, часто просто отримують завдання. Інколи навіть не інтернетом, а звичайною смс. Крім того, в нас є діти з багатодітних родин, які можуть просто відволікати одне від одного від навчання вдома. Також, ви знаєте, що у нас низка шкіл працює за змішаною формою навчання, тож, бажано, поки батьки на роботі, діти були під наглядом дорослих, – говорить директорка обласного ЦДЮТ Ганна Суркова.

На базі освітнього центру працюють і гуртки комп’ютерної графіки та програмування.

IТ-сфера

Програмування

Для школярів це і розвага, і перші кроки в майбутній професії. Актуальній і в часи епідемій, і під час війни.

Програміст

ІТ-ринок розвивається попри те, що карантин, війна…Все одно попит на фахівців сфери стабільно значний як в Україні, так і за кордоном, незалежно від того, яка це форма роботи. Все більше і більше нових з’являється спеціальностей в цій галузі, за якими навіть сучасна вища освіта абсолютно не встигає, – коментує викладач програмування Олександр Пасічняк.

Учень

Шестикласник Нікіта Волошин ділиться своїми враженнями:

Для мене найцікавіше – це робити різні анімації та переходи. Хочу розвиватися в цьому напрямку, бачу себе в майбутньому ветеринаром та програмістом.

Діти

Навчатися, відвідувати гуртки та спілкуватися під наглядом педагогів, школярі тут зможуть навіть за відсутності електрики.

Адміністратор

У нас можна і за відсутності світла займатися – у нас будуть і світло, і інтернет. Є Starlink і підключені генератори. Тому, навіть, якщо буде вимикатись світло, у нас можна попрацювати, можна вийти на зв’язок, підключитися до скайпа, поспілкуватися зі своїм вчителем, або скористатися допомогою наших педагогів, – каже адміністратор центру Володимир Бойко.

Безпека

У Дитячій точці "Спільно", що на цьому ж поверсі, школярі можуть випити гарчого чаю чи води. З'їсти принесений із собою бутерброд. 

Дитяча точка "Спільно"

Гарячі напої

Цифровий освітній центр створили за підтримки ЮНІСЕФ. Дитячий фонд профінансував нетбуки і навушники на суму близько мільйона гривень.

Шкільний клас

Безпечний простір

Простір працює щобудня з 09:00 і до 18:00. У закладі облаштували укриття на випадок тривоги. 

Освітній простір

Одночасно в освітньому центрі можуть займатися два десятки дітей. Всі послуги безплатні.

Читайте також: Лікування у формі гри, соляна кімната та робота з психологом: у Кропивницькому працює надсучасне відділення реабілітації


Головне сьогодні