Протягом минулого і нинішнього тижнів фахівці обласного центру контролю і профілактики хвороб не реєстрували підвищення захворюваності жителів Кіровоградщини на грип та ГРВІ.

Про це під час брифінгу, сьогодні, 27 лютого, розповіла головна державна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук, передає кореспондентка Точки доступу.

За словами Надії Оперчук, в області зберігається середній рівень захворюваності на грип та ГРВІ. Як писала Точка доступу раніше, перевищення епідпорогу на Кіровоградщині фахівці Центру зафіксували всередині лютого.

Минулого тижня до лікарень області з ознаками ГРВІ та грипу звернулись понад 5 тисяч 340 людей.

Це на 320 випадків менше, ніж на попередньому тижні. Більша частина тих, хто звернувся до медзакладів – діти.

До вірусологічної лабораторії Центру минулого тижня доставили 9 зразків біологічного матеріалу від пацієнтів з тяжким гострим респіраторним синдромом та грипоподібними захворюваннями. У чотирьох випадках підтвердили вірус грипу.

Всього з початку епідсезону, тобто з жовтня минулого року, в області зареєстрували 67 випадків грипу. З них три випадки – вірус грипу типу В, решта – типу А.

Додала, що епідпоріг перевищений на 24,1%.

На попередньому тижні перевищення епідпорогу було 31,7%.

Нагадала, що епідемія оголошується у разі, якщо епідпоріг перевищений у півтора рази, тобто на 150% протягом одного тижня.

Читайте також: На Кіровоградщині понад 600 дітей вчасно не вакцинували проти кору. Чи є загроза спалаху (ФОТО)


Головне сьогодні