Друга хвиля пандемії коронавірусу вплинула на роботу багатьох підприємств у Кропивницькому. Через високу захворюваність змушена змінювати формат робити і компанія "Екостайл", що займається вивезенням та захороненням твердих побутових відходів.

Як повідомили Точці доступу в пресслужбі підприємства, найперше, що довелося змінювати - це підходи до роботи сортувальної лінії, де зазвичай задіяно близько пів сотні працівників.

Якщо говорити про фактори, що змусили компанію адаптовуватися працювати в нових умовах, то їх кілька. Перше - це звісно масштабні захворювання на коронавірус. Це те, на що ні компанія, ні будь-хто інший вплинути не може, адже наші працівники ходять до магазинів, їздять у громадському транспорті, відпочивають, як і всі інші люди, і, відповідно, теж хворіють. Щоб максимально мінімізувати ризики захворіти на підприємстві, компанія прийняла рішення про зменшення потужностей роботи сортувальної лінії. Забезпечуючи дотримання соціальної дистанції, частину працівників полігону було переведено в інші підрозділи - в автотранспортний та виробничий відділи. Інша частина залишилася працювати над паралельною реконструкцією сортувальної лінії, - повідомила прессекретар компанії "Екостайл" Неля Желамська.

Коментар у фейсбуці про масштабні звільнення чи скорочення робочих місць на підприємстві спростовують.

В умовах пандемії й карантинних обмежень, компанія дотримується усіх рекомендацій МОЗу, і в дуже непростих для всіх умовах вживає усіх заходів, аби зберегти робочі місця, - зазначають у пресслужбі.

Нагадаємо, у попередніх публікаціях ми повідомляли, що більше 50% населення Кропивницького, з початком карантинних заходів, перестали сплачувати за послуги вивезення та захоронення відходів. З початку року борг населення перед компанією зріс на 5,5 млн грн, і становить на сьогодні більше 12 млн грн.

Також на підприємстві зазначають, що у сезон збору "зелених" відходів сортувальна лінія часто виходить з ладу, адже гілля й листя потрапляють на конвеєр разом із побутовими відходами. А це в свою чергу стало ще однією необхідністю змінити звичний режим роботи і  провести реконструкцію сортувального пункту.

Цього року ми бачимо позитивну динаміку у зміні мислення людей - "зелені" відходи менше спалюють і більше здають до вивезення. Але роблять це не зовсім правильно, змішуючи побутові відходи з листям і гіллям. В результаті вони потрапляють на сортувальну лінію, через що механічний конвеєр, по якому до сортувального блоку подаються відходи, часто забивається і ламається. Дуже активний сезон сортувальна лінія витримала, але без реконструкції ніяк, тим більше, що зараз для цього є всі умови, - говорять у пресслужбі.

Читайте також: У Кропивницькому закуплять три комплекси автофіксації перевищення швидкості

Читайте також: Вбивство вихідного дня: як у Кропивницькому відреагували на нові карантинні обмеження



Головне сьогодні