ОНОВЛЕНО: на сторінці обласної ради у фейсбуці повідомили, що пленарне засідання позачергової сесії Кіровоградської обласної ради відбудеться 15 грудня.

Сьогодні, 1 гpудня, мала відбутися позачеpгова сесія, на якій депутати повинні були розглядати питання поновлення на посаді голови Кіpовогpадської обласної pади Сеpгія Шульги, пеpедає коpеспондентка Точки доступу.

Проте сесія не відбулася через відсутність у сесійній залі необхідної для кворуму кількості депутатів. Так, у системі "Віче" зареєструвалися 19 депутатів. Не прийшли на сесію 22 народних обранці.

Голова обласної ради Юрій Дрозд пішов на нараду з головами фракцій, щоб вирішити, коли провести сесію повторно. Це може відбутися сьогодні, 1 грудня, або в інший день, але не пізніше, як через два тижні. Об 11:00 пролунав сигнал "повітряна тривога", тож депутати покинули сесійну залу.

Передісторія

Сергія Шульгу звільнили з посади голови Кіровоградської обласної ради 25 квітня 2023-го року. Того ж дня депутати обрали нового голову облради – Юрія Дрозда. Зробили це під час позачергової 16-ї сесії. Оскільки рішення щодо свого звільнення Шульга вважає нелегітимним, подав позов у суд.

4 жовтня, перед початком підготовчого засідання у справі, стало відомо, що у серпні відбулось інше засідання. Тоді суд визнав, що Сергій Шульга допустив порушення під час оголошення  перерви у пленарному засіданні 15-ї сесії.

Згодом справу почали розглядати по суті. Вивчили відео- і письмові докази.

20 листопада в окружному адміністративному суді Кропивницького винесли рішення у справі Сергія Шульги. Його поновили на посаді голови Кіровоградської обласної ради. Водночас рішення 16-ї позачергової сесії, на якій депутати, шляхом голосування, звільнили Шульгу, суд визнав протиправним.

Читайте також: Олександрія: інститут нацпам'яті визнав, що назва міста пов’язана з символікою імперської політики


Головне сьогодні