У відповіді на офіційний запит Точки доступу в міськраді надали перелік депутатів та депутаток Кропивницької міської ради восьмого скликання, які виїжджали за кордон у 2023 році.

Так, минулого року 10 депутатів та 3 депутатки міської ради виїжджали за кордон відповідно до рішень виконавчого комітету.

Загалом протягом 2023 року міські обранці їздили у Польщу, Болгарію, Німеччину, Грузію, Вірменію, Литву та Австрію.


За результатами відряджень усі депутати писали звіти. За цим посиланням ви можете побачити звіти депутатів, яке видання отримало від міської ради.


Депутати, які їздили за кордон

 

Олександр Артюх Олександр Артюх

Відповідно до рішення виконкому від 13 червня 2023 року №43, депутата Олександра Артюха відрядили у Польщу на 15 днів – з 16 по 30 червня.

Мета поїздки – ознайомчий візит задля обміну досвідом в медичній галузі, для взаємодії та створення спільних проєктів і співпраці між Нижньосілезьким воєводством та Кіровоградською областю.


Михайло Бєжан  Михайло Бєжан 

Депутат міської ради Михайло Бєжан двічі отримував погодження від виконкому про відрядження за кордон.

Так, відповідно до рішення №721 від 29 серпня, депутата відрядили до міста Крефельд (Німеччина) на 8 днів – з 8 по 15 вересня.

Мета поїздки – встановлення партнерських відносин між Кропивницьким та громадами міста Крефельд (Німеччина) та міста Венло (Нідерланди), налагодження співробітництва між громадами міст, обговорення пропозицій щодо спільних проєктів.

Зазначимо, що у тpавні та липні 2023-го Кpопивницька міська pада встановила паpтнеpські стосунки між гpомадою обласного центpу та гpомадами міст Кpефельд, що у Німеччині, та Венло у Нідеpландах.
27 веpесня минулого року заступник міського голови та депутат Михайло Бєжан під час брифінгу розповів про поїздку та напpацювання в pамках співпpаці. Зокрема, тоді він повідомив, що партнери надали громаді 5 тисяч євpо. Ці гpоші спpямували на pемонт укpиття в дитсадку №14. Також 10 ноутбуків, які подаpували паpтнеpи, пеpедали у школи Кpопивницького.
Тоді депутат зазначив, що в pамках співпpаці є низка напpацювань, зокpема, в сфеpі освіти. Планують започаткувати безкоштовні куpси з вивчення німецької мови. Кpім цього, студенти педагогічного унівеpситету зможуть пpоходити пpактику в німецьких школах. 

Також, відповідно до рішення виконкому №900 від 24 жовтня, депутат їздив у Лейпциг (Німеччина) на 7 днів, з 11 по 17 листопада 2023 року.  Він брав участь у Шостій німецько-українській конференції муніципальних партнерств. Її організовували за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Сервісна служба “Міста в Єдиному Світі” (SKEW) ENGAGEMENT GLOBAL.


Анна Зарічна Анна Зарічна

Депутатка Анна Зарічна, відповідно до рішень виконкому, мала 4 відрядження за кордон.

Відповідно до рішення від 13 червня №432, депутатка мала 9-денне відрядження до Болгарії (Белий Іскир) – з 19 по 27 червня. Там брала участь у 2-й сесії навчальної програми для жінок The Alliance of Her Academy.

Вже у серпні Анну Зарічну відрядили до Кракова (Польща) на 17 днів. А саме з 5 по 21 серпня. Там депутатка брала участь у тренінговій сесії-форумі з налагодження співпраці між партіями, що організовує молодіжне крило Консервативної народної партії Данії (Young Conservatives Denmark), з метою обміну досвідом, підвищення кваліфікації регіональних лідерів.

Рішенням №720 від 22 серпня депутатку відрядили на 12 днів у Тбілісі (Грузія) – з 4 по 15 вересня. Там відбулася 3-я сесія навчальної програми для жінок The Alliance of Her Academy.

А рішенням №1199 від 26 грудня Анну Зарічну знову відрядили до Польщі. На цей раз у Варшаву на 11 днів – 6 по 16 січня 2024 року. Там депутатка брала участь у другій тренінговій сесії-форумі з налагодження співпраці між партіями, яку організувало молодіжне крило Консервативної народної партії Данії (Young Conservatives Denmark).


Сергій Калапа  Сергій Калапа

Депутат Сергій Калапа має три погодження від виконкому про відрядження за кордон.

Так, рішенням від 27 червня 2023 року №535 депутата на 16 днів відрядили до Вроцлава (Польща). З 1 по 16 липня 2023 року Сергій Калапа здійснював візит для обміну досвідом та встановлення контактів в рамках партнерської співпраці та спільних інвестиційних проєктів, налагодження співробітництва промислових підприємств міста Кропивницького із зарубіжними партнерами.

Друге відрядження також у Вроцлав, на цей раз на 12 днів – з 20 вересня по 1 жовтня для участі у “круглому столі”, який організовувала компанія HYDROSILA EU.

Рішенням №901 від 24 жовтня Сергія Калапу відрядили до Ганновера (Німеччина) на 11 днів – з 10 по 20 листопада. Мета – участь у конференції “Електрифікація сільськогосподарських машин: тиха революція”, яку організувала компанія DLG Service GmbH.


Анна Ніжнікова Анна Ніжнікова

ВІдповідно до рішення від 13 липня 2023 року №585, депутатку Анну Ніжнікову відрядили до Магдебурга, що в Німеччині. Відрядження видали на 37 днів – 15 липня по 20 серпня. 

37 днів Анна Ніжнікова брала участь в освітньому форумі з питань втілення реалізації цілеспрямованої та комплексної діяльності з інтеграції українських дітей та молоді в освіту Європейської спільноти, а також х метою подальшого налагодження партнерства між громадами, укріплення співпраці у сферах освіти, соціальної політики та гуманітарної допомоги з представниками муніципалітету, департаменту шкіл і спорту Магдебурга.


Артем Стрижаков  Артем Стрижаков 

Депутат Артем Стрижаков мав відрядження до Варшави на 32 дні

Відповідно до рішення від 11 липня №540, депутат з 20 липня по 20 серпня мав зустрічі щодо проєктів чистої енергетики та енергетичного обладнання спільно з польськими компаніями для підтримки України проти збройної агресії Росії.


Андрій Табалов Андрій Табалов

В міській раді зазначили, що Андрій Табалов мав відрядження до Магдебурга (Німеччина)

У рішенні від 26 грудня №1197 йдеться, що протягом 17 днів, з 4 по 20 січня 2024 року, депутат брав участь у “круглому столі”, який організовує компанія InterM GmbH з представниками муніципалітету міста Магдебурга (Німеччина), партнерами з країн Європи та депутатами місцевих рад з України, з метою подальшої співпраці, обміну досвідом, сприяння залученню інвестицій тощо.

На сайті міської ради також є рішення №719 від 22 серпня про відрядження депутата до міста Білосток (Польща) на 16 днів – з 10 по 25 вересня.

Мета поїздки – участь в ХХ Міжнародному форумі молочної промисловості, налагодження нових ділових контактів, презентування пропозицій потенційним клієнтам, зміцнення існуючих зв'язків, а також отримання корисного досвіду та знань для подальшого використання в своїй депутатській діяльності.


Василь Рубан Василь Рубан

Депутат Василь Рубан має рішення про відрядження у Прагу (Чехія). Воно тривало 19 днів, а саме з 14 жовтня по 1 листопада. 

Підставою для рішення стало запрошення компанії Market Connect s.r.o. для вивчення досвіду Чехії з метою подальшої співпраці, налагодження ділових контактів та можливості впровадження в місті Кропивницькому інтелектуальних транспортних систем та обладнання компанії в міському пасажирському транспорті.


Тігран Хачатрян Тігран Хачатрян

Рішенням №599 від 25 липня депутата Тіграна Хачатряна відрядили до Єревана (Вірменія). Строк відрядження – 7 днів, з 26 липня по 1 серпня. Метою поїздки стала участь у форумі “Виклики 21 століття. Проблеми біженців”, який організувала Соціальноблагодійна громадська організація “Український форум” з метою обміну досвідом, впровадження реформ, налагодження співпраці між громадянськими суспільствами України та Вірменії. 


Олександр Шамардін Олександр Шамардін

На сайті міської ради є 4 рішення про відрядження Олександра Шамардіна в Німеччину, а саме в Магдебург для участі у “круглому столі”. Відрядження у сумі тривати понад 4 місяці.

Так, відповідно до рішення №434 від 13 червня, депутата на 30 днів відрядили до Магдебурга. З 14 червня по 13 липня депутат брав участь у “круглому столі”, який організовує компанія InterM GmbH з представниками муніципалітету Магдебурга та партнерами з країн Європи.

Рішенням №598 від 25 липня депутат отримує відрядження на “круглий стіл”, який компанія організовує вдруге. Тепер воно триває 32 дні, а саме з 5 серпня по 5 вересня.

Втретє Шамардіна знову відправляють на “круглий стіл” на 32 дні – з 9 жовтня по 9 листопада.

Четверте відрядження (теж “круглий стіл”) знову триває 32 дні – 27 грудня по 27 січня 2024 року.


Валерій Шутка Валерій Шутка

Відповідно до рішення виконкому №487 від 23 червня Валерій Шутка 12-денне отримав відрядження до міста Донауверт у Німеччині – з 24 червня по 5 липня. Яка мета візиту, у розпорядженні не вказано.

Вдруге Валерія Шутку відправили у відрядження в Донауверт на 32 дні – з 28 грудня по 28 січня 2024 року. Мета поїздки – участь у заходах, які організовує компанія Еrich Linder з представниками муніципалітету міста Донауверта та представниками органів місцевого самоврядування України, з метою подальшої співпраці, обміну досвідом, налагодження ділових контактів, просування демократичних цінностей, організації роботи щодо волонтерської та гуманітарної допомоги для ЗСУ.


Валентина Яремчук  Валентина Яремчук 

Депутатку Валентину Яремчук відрядили на 14 днів до міста Тракай (Литва) – з 15 по 28 липня. Мета поїзки – участь у другій частині навчальної програми Leaders in Democracy I-ІІ.


Костянтин Яриніч Костянтин Яриніч

Депутата Костянтина Яриніча, відповідно до рішення №433 від 13 червня, відрядили до Відня (Австрія) на 26 днів – з 30 червня по 25 липня. Метою відрядження було проведення переговорів та зустрічей з питань партнерства та обміну досвідом у медичній галузі з іноземними партнерами. Зустрічі організувала приватна клініка “Рудольфінерхаус”


Нагадаємо, у період воєнного стану, згідно із законодавчими нормами, депутати мають право перетинати державний кордон у чотирьох випадках:

  • службового відрядження;
  • якщо це депутат жінка або чоловік, який є одиноким батьком, які збираються виїхати за межі України для супроводження туди своєї дитини/дітей віком до 18 років (включно), або щоби відвідати таких дітей, які вже там перебувають, що потрібно підтвердити відповідними документами;
  • якщо він/вона потребують лікування за кордоном, за наявності листа Міністра охорони здоров’я, у якому підтверджується, що цю особу можуть прийняти на лікування заклади охорони здоров’я за кордоном;
  • якщо такий виїзд спричинений смертю за кордоном одного із членів сім’ї депутата першого або другого ступеня споріднення.

Що стосується закордонного відрядження депутата місцевої ради, необхідним є наявність рішення про службове відрядження.

Дозволи на виїзд депутатів Кропивницької міської ради за кордон видає виконавчий комітет міськради на основі заяви від депутатки чи депутата. Таке рішення ухвалили під час сесії 26 травня 2023 року. Виїжджати за кордон депутати можуть як самостійно, так і у складі делегацій.

В заяві депутати мають вказати мету відрядження, пункт призначення, додати запрошення сторони, що приймає, вказавши терміни, коли він чи вона повернуться в Україну.

Читайте також: "Піксельні чарівниці": на Кіровоградщині шиють одяг для поранених. Як доєднатися до ініціативи (ФОТО)


Головне сьогодні