З початку вакцинальної кампанії щеплення від коронавірусу отримали майже 140 тисяч жителів Кіровоградщини. Щоденно в пунктах щеплення та центрах вакцинації отримують щеплення близько 3 тисяч людей.

Про це під час сьогоднішньої пресконференції в кропивницькому центрі вакцинації повідомила очільниця облдержадміністрації Марія Чорна, передає Точка доступу.

Працюємо дуже активно, ведемо роз’яснювальну роботу для того, щоб люди розуміли, наскільки важливо отримати щеплення від коронавірусу. Також активно перевіряємо роботу пунктів та центрів вакцинації, зазначила Марія Чорна.

Голова ОДА наголосила на тому, що потрібно розуміти різницю між пунктом та центром вакцинації:

У центр масової вакцинації людина може прийти без запису до сімейного лікаря, маючи при собі лише паспорт, і отримати щеплення. Пункт вакцинації зазвичай розташовується в медичному закладі і туди потрібен попередній запис.

В області створено 121 пункт вакцинації. Станом на 11 серпня працювали 118.

На те є певні причини, і наразі ми працюємо над їх усуненням. Проте, вакцина є всюди і у достатній кількості. В цьому перешкод немає. Ми маємо амбітний план, аби кожен пункт щеплення робив щоденно не менше 50 щеплень, зазначила Марія Чорна.

До прикладу, в центрі масової вакцинації, який розташовується в холі НВО №:6 (м. Кропивницький вул. Велика Перспективна 39/63) щоденно в середньому вакцинують близько 300 осіб. Наразі тут наявні 3 види вакцини: CoronaVac, Moderna та Pfizer (остання для тих, хто робить ревакцинацію).

Як розповів сімейний лікар Дмитро Корольков, для того, щоб отримати щеплення в центрі вакцинації, не обов’язково мати підписану декларацію з сімейним лікарем:

Людина може прийти в будь-який Центр і зробити щеплення. Єдине, вона не зможе отримати сертифікат про вакцинацію, адже його видає сімейний лікар.

Директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко розповів, що центри вакцинації працюють із первинними пацієнтами. Проблемою, яка може виникнути, є те, що центри щодня працюють із різними видами вакцин, тому не завжди можна отримати другу дозу певної вакцини:

Тому для тих, хто ревакцинується, бажано зателефонувати в центр вакцинації та переконатися, що там наявна та чи інша вакцина. А краще ревакцинацію зробити за місцем проживання в пунктах щеплення.

Нагадаємо, на Кіровоградщині працюють 9 центрів масової вакцинації: 

У Кропивницькому працюють 6 пунктів щеплення: 

Читайте також: Як на Кіровоградщині працюють центри масової вакцинації (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Фото: Точка доступу



Головне сьогодні