На Кіровоградщині Державне бюро розслідувань викрило двох співробітників Державного агентства рибного господарства на корупції та завершили досудове розслідування стососвно ще одного інспектора, який дозволяв підприємцям торгувати рибою у Кропивницькому.

Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу ДБР.

За інформацією слідства, начальник відділу та інспектор Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Кіровоградській області щомісячно брали "плату" від підприємця за безперешкодний вилов риби в акваторії Кременчуцького водосховища.

ДБР перераховують гроші

Правоохоронці задокументували отримання посадовцями плати у 50 тисяч гривень лише від одного підприємця.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вимаганні та одержанні службовими особами хабаря (це частина 3 статті 368 Кримінального кодексу України) та обрання запобіжних заходів. 

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Також працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно ще одного інспектора Держрибагентства, який дозволяв підприємцям торгувати рибою у Кропивницькому.

ДБР затримують підозрюваних

Зокрема, за щомісячну "плату" підприємцям можна було реалізовувати рибу без будь-яких дозвільних документів та сертифікатів якості.

Наразі інспектор обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (частина 1 статті 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років.


Фото пресслужби ДБР

Читайте також: Хоче брати участь у богослужіннях: у Кропивницькому продовжили запобіжний захід екс-керівнику єпархії


Головне сьогодні