Сьогодні, 7 червня, у Ленінському райсуді в Кропивницькому суддя Світлана Льон, призначила до розгляду обвинувальний акт прокурорів щодо Сергія Корнієнка. Нині він відсторонений від посади директора театру імені Кропивницького. Що кажуть сторони у цій справі, дізнавалась Точка доступу.

суд у справі Сергія Корнієнка

"Це театр судових справ" – Сергій Корнієнко

Сергій Корнієнко розповів Точці доступу, що до завершення судових засідань буде відсторонений від посади. Справу проти себе називає провокацією.

Це явно розіграна вистава за моєю участю, тож думаю, що гарні критики, судді і адвокати доведуть мою невинуватість і все буде добре.

Сергій Корнієнко відсторонений директор театру імені Кропивницького

Сказав, що звільнятись з театру не планує і не має відношення до В’ячеслава Вандрашека, якого суд поновив на посаді директора театру.

На питання про те, чи отримував хабар, відповідає так:

На усі ці питання дадуть відповідь мої адвокати, тому що ви розумієте, що це театр судових справ, все відбувається поступово, вистава тільки починається.

У Сергія Корнієнка двоє захисників – Катерина Бобровська і Сергій Логінов. Останній розповів Точці доступу, що справа проти його клієнта – "чиста провокація".

Засідання, яке зараз відбулось, якщо можна так назвати… У нас навіть не запитали, хто ми. Чесно кажучи, я вперше на засіданні, коли суддя навіть не запитала, хто ми, не взяла наші документи.

Додав, що на наступних засіданнях наполягатимуть на виправдовувальному вироку для Сергія Корнієнка.

Сергію Корнієнку загрожує до 10 років позбавлення волі

Прокурор у справі Андрій Проценко розповідати її подробиці відмовився.

На наступному судовому засіданні буде оголошений обвинувальний акт і ви зможете почути всі обставини того, у чому саме обвинувачується Корнієнко. Міра покарання – до 10 років позбавлення з конфіскацією майна. Все, що можу зараз сказати.

Андрій Проценко прокурор

Обставини спpави

За веpсією слідства, Сеpгій Кopнієнкo вимагав хабаp – 3500 дoлаpів, за виpішення питання щoдo пpацевлаштування чoлoвіка в театp.

Санкція статті пеpедбачає пoзбавлення вoлі на стpoк від 5 дo 10 poків.

Як писала Тoчка дoступу, у беpезні пpавooхopoнці затpимали Сеpгія Кopнієнка у oднoму з pестopанів міста. У день йoгo затpимання в oблpаді пoвідoмили, щo на час слідства Сеpгія Кopнієнка відстopoнять від пoсади.

15 беpезня у Ленінськoму pайoннoму суді йoму oбpали запoбіжний захід – тpимання під ваpтoю на два місяці. Втім, за ньoгo внесли заставу – 242 тисячі гpивень.

Поновлений судом В'ячеслав Вандрашек не може повернутись на посаду директора театру

Як писала Точка доступу раніше, 16 травня В'ячеслав Вандрашек провів пресконференцію, під час якої розповів, що, на його думку, обласна рада навмисне не поновлює його на посаді директора театру імені Марка Кропивницького. Хоча він має рішення суду про поновлення.

Читайте також: Романа Червінського триматимуть під вартою у Кропивницькому ще два місяці

 


Головне сьогодні