Керiвник обласної прокуратури повiдомив про пiдозру сiльській головi на Кiровоградщинi за фактом службової недбалостi, що спричинило тяжкi наслiдки (ч.2 ст.367 КК України).

Про це повiдомляє Точка доступу з посиланням на обласну прокуратуру.

За даними слiдства, пiдозрювана усупереч вимогам закону уклала довгостроковий договiр оренди земельної дiлянки з приватним товариством, при цьому проiгнорувала нормативно-грошову оцiнку землi.

Мова йде про землю площею 16,7 га, яку пiдприємець мав використовувати пiд будiвництво та експлуатацiю сонячної пiдстанцiї.

Вiдтак, сiльська голова незаконно передала у строкове платне користування дiлянку вартiстю 20 млн грн. Цим тимчасово позбавила територiальну громаду прав на цi землi. Видала та посвiдчила своїм пiдписом офiцiйнi документи – рiшення сесiї сiльської ради про видiлення землi та договiр оренди земельної дiлянки. Останнiй уклали на 49 рокiв.

За результатами розслiдування обвинувальний акт скерували на розгляд суду.

Примiтка: вiдповiдно до ст. 62 Конституцiї України особа вважається невинуватою у вчиненнi злочину i не може бути пiддана кримiнальному покаранню, доки її вину не доведуть в законному порядку i встановлять обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Кіровоградщина: судитимуть колишнього поліцейського, підозрюваного у хабарництві

Фото: LexInform


Головне сьогодні