Представники дніпропетровського Правого сектору знов пікетують прокуратуру Кіровоградської області сьогодні, 7 липня, передає кореспондент Точки доступу.

У пікеті беруть участь близько півсотні людей. Їхня головна вимога – порушити справу по фінансуванню терористів керівництвом непрацюючого нафтопереробного заводу у Долинській. Крім того, сьогодні в апеляційному суді розглядається апеляційна скарга на рішення Ленінського районного суду Кіровограда про звільнення активістів Правого Сектору з-під варти на особисті поруки члена Проводу Правого Сектору Андрія Денисенка. Сам Денисенко висловив переконання що „хлопців випустять”, а якщо ні, то вони вдадуться до „методів прямої демократії”. Також пікетувальники вимагають відставки прокурора області Сергія Жолонка.

Нагадаємо, дев’ять активістів Правого Сектору були затримані після того, як їм вдалося викрити незаконну економічну діяльність формально непрацюючого заводу, на території якого знайшли 130 тонн бензину, 130 тонн дизельного палива, 150 тонн мазуту і понад 500 тонн сировини для виготовлення нафтопродуктів.

За інформацією Правого Сектору, пальне з Долинського НПЗ регулярно надходило терористам на заправку їхньої бронетехніки».

Нагадаємо, дніпропетровський Правий сектор узяв на себе відповідальність за захоплення нафтопереробного заводу в Долинській. Дев’ятьох чоловіків, які брали участь в атаці підприємства, затримали правоохоронці, вилучивши при цьому в них арсенал зброї.

Голова ОДА Олександр Петік повідомив, що затриманих нападників вночі доставили до Кіровограда, потім їх розділили й розвезли по різних містах, аби уникнути можливих спроб визволення.

Точка доступу з власних джерел дізналася прізвища всіх нападників.

Правий сектор оголосив загальну мобілізацію і збирався пікетувати облдержадміністрацію та прокуратуру в Кіровограді 26 червня.

Правоохоронці зупинили автобуси з бійцями Правого сектору з Дніпропетровська, які їхали пікетувати Кіровоградську обласну прокуратуру, в Аджамці Кіровоградського району.

Міліція заявила, що бійці Правого сектору, які рухалися колоною з двох мікроавтобусів та двох легкових авто з Дніпропетровська до Кіровограда, намагалися скинути у кювет ДАІшну машину.

Одному автобусу з бійцями Правого сектору з Дніпропетровська вдалося прорватися до Кіровограда, але на вулиці Полтавській його зупинили правоохоронці.

Близько півсотні активістів Правого сектору з Дніпропетровська таки пікетували Кіровоградську обласну прокуратуру пізно ввечері 26 червня.

Ленінський районний суд Кіровограда відпустив усіх дев’ятьох затриманих на поруки члену Проводу Правого сектору Андрія Денисенка.


Головне сьогодні