У Кропивницькому відбулося спецпогашення поштової марки "ПТН ПНХ". Тепер вона доступна у продажі в усіх відділеннях Укрпошти, розповіла Точці доступу директорка обласної філії Тетяна Капустіна.

Спецпогашення поштової марки "ПТН-ПНХ"

Спецпогашення поштової марки "ПТН-ПНХ". 24 лютого 2023 року.

Окрім марки випустили ще листівку та немаркований художній конверт.

Спецпогашення відбулося сьогодні, 24 лютого, у приміщенні міського Центру надання адміністративних послуг. Очільники військової адміністрації, обласної ради, поліції та Укрпошти поставили штемпель і свої підписи.

Спецпогашення

Ця поштова марка – 13 марка з воєнної серії. Її вирішили презентувати в річницю повномасштабного вторгнення та великого спротиву українців російській агресії. 

Маркований аркуш ПТН ПНХ

Маркований аркуш "ПТН ПНХ"

На ній зображена робота відомого англійського художника із псевдонімом Бенксі. Він намалював це графіті на зруйнованому будинку в Бородянці Київської області під час свого таємного візиту в Україну у 2022 році.

На малюнку зображена боротьба двох дзюдоїстів. Маленький хлопчик перемагає дорослого чоловіка, відправляючи його у нокаут. Цей малюнок символічний для нас. Він є алегорією боротьби України з РФ, – сказала Тетяна Капустіна.

Марка ПТН ПНХ

Загальний тираж маркового аркуша – 250 тисяч екземплярів. Дирекція "Укрпошти" Кіровоградщини отримала півтори тисячі. Вартість одного аркуша – 180 гривень. 42 гривні з них – це благодійна складова. Її направлять на відновлення учбових закладів, які постраждали під час російської агресії.

Учасники спецпогашення тримають маркований аркуш ПТН ПНХ

Учасники спецпогашення тримають маркований аркуш "ПТН ПНХ"

Купити марку маркований аркуш можна в будь-якому відділенні "Укрпошти", але діє обмеження: не більше 10 в одні руки.

Фото Точки доступу

Читайте також: Вдова скульптора подарувала гіпсові ескізи робіт чоловіка кропивницьким музеям


Головне сьогодні