"Щедрий вівторок": у Кропивницькому вихованці Центру реабілітації долучилися до благодійності. Влаштували розпродаж хенд-мейд виробів, аби допомогти ЗСУ. Що продавали та на що витратять зібрані гроші, дізнавалися журналісти Точки доступу.


Акція "Щедрий Вівторок" виникла у 2012 році в Сполучених Штатах Америки. Мета – спонукати людей робити добрі справи.

Україна приєдналася до ініціативи у 2018 році. Кропивницький Центр реабілітації для дітей з інвалідністю до акції доєднується четвертий рік поспіль. Минулого року діти та педагоги продавали зроблені власноруч вироби, аби допомогти безпритульним тваринам. Цьогоріч виручені гроші організатори планують витратити на оптику для українських захисників.  

Ми пропагуємо культуру благодійності, влаштовуємо ось такі ярмарки, де діти з інвалідністю показують свої вміння, свою творчість. І кожного року ми збираємо кошти на якісь конкретні потреби, на добрі справи. Цьогоріч ми, як і вся Україна, вирішили збирати кошти для ЗСУ, тому що це – наші боги і від них залежить наше майбутнє і майбутнє наших дітей, – коментує директорка Кропивницького Центру реабілітації для дітей з інвалідністю Лілія Місюня.

Тематика робіт, представлених на благодійному ярмарку, переважно новорічна. Тут і декоративні віночки, і ялинки, і гномики.

Вчителька Центру реабілітації для дітей з інвалідністю Юлія Коркіна показує декоративний віночок.

Ми використовували еко-матеріали, брали цупкий картон, вирізали кола, брали екологічно чисте полотно – мішковину – і потім оздоблення підбирали різноманітне, прикрашали наші віночки.

Сьогодні волонтери сподіваються виручити не менше десяти тисяч гривень. До слова, новорічні ялинки розкупили буквально за пів години від початку заходу. Марина Галіцька із донькою Поліною придбали "Скандинавського гнома".

Ми вирішили відвідати цей захід і допомогти нашим Збройним Силам, придбали ось такого гарного гномика. Я вважаю, зараз будь-який захід, що направлений на те, аби допомогти нашим хлопцям, дуже важливий, – говорить вона.

Акцію "Щедрий вівторок" провели паралельно з презентацією "Інтерактивної реабілітації", у рамках реалізованого соціального проєкту "Громадський бюджет" 2022".

Читай також: Директорка Кіровоградського обласного центру народної творчості захищає Україну на передовій


Головне сьогодні