Сьогоднi, 20 березня, в апеляцiйному судi областi повторно почали вирiшували долю екс-зacтупника Держciльгocпiнcпекцiї Укрaїни Iгоря Немировського, якого у 2014 роцi затримали за вимагання 357 тис. грн. хабара. 

Про це із суду повідомляє кореспондент Точки доступу

Нагадаємо, Кiровським райсудом Кропивницького столичного високопосадовця з новомиргородським корiнням було засуджено до 10 рокiв реального ув’язнення, проте апеляцiйний суд областi, розглянувши скаргу Немировського, винiс рiшення засудити його до 3 рокiв позбавлення волi. 

Як результат, прес-служба апляційного суд повідомляла, що засуджений хабарник Немировський відбуває реальне покарання.

Згодом екс-зacтупника Держciльгocпiнcпекцiї Укрaїни не влаштував і такий вирок –й ухвалою Вищого спецiалiзованого суду України справу Немировського повернуто до апеляцiї на повторне дослiдження. 

Пiд час сьогоднiшнього засiдання Iгор Немировський зазначив, що не згодний з рiшеннями суду, адже, на його думку, пiд час розгляду справи не надано правову оцiнку його посадових обов’язкiв. Тобто, вiн займав посаду, яка не вирiшує проблем, з якими до нього звертався потерпiлий, а тому й не мало сенсу вимагати кошти за вирiшення обумовленого питання. До того ж, показання свiдкiв свідчать про його невинуватiсть, а тому екс-посадовець наполягає на повторному їх допитi. Бiльше того – адвокат пiдсудного наголосила на необхідності закриття справи у зв’язку з вiдсутністю в діях її пiдзахисного складу злочину.

У свою чергу, вiдстоюючи позицiю обвинувачення, прокуратура принципово не вважає за доцiльне повторно допитувати свiдкiв, адже це робилося пiд час розгляду в першiй iнстанцiї. Також і підсудний, і його захисники мали можливість дослiдити матерiали справи.

Колегiя суддiв, заслухавши сторони по справi, винесла рiшення ще раз допитати пiдозрюваного та потерпiлого та дослiдити матерiали, але без повторного допиту всiх свiдкiв.

Щоб дати учасникам можливість пригадати справи подiй, якi вiдбувались у 2014 роцi, і пiдготуватись до чергового засiдання, суддi вирiшили продовжити розгляд справи 26 квiтня о 14:00 год.

Читайте також: В апеляційному суді «не побачили» засудженого хабарника Немировського, і відправили вирок поштою

Читайте нас у Telegram та FacebookПідписуйтесь на наші сторінки та будьте в курсі останніх новин.


Головне сьогодні