У Кропивницькому в бібліотеці імені Дмитра Чижевського відбудеться фестиваль "Тиждень австрійського кіно". Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на соцмережі бібліотеки.

Організовує його кінокомпанія Arthouse Traffic та Артхаус клуб книгозбірні.

Фестиваль триватиме з 8 квітня до 6 травня і представлятиме добірку стрічок, вироблених в Австрії чи в копродукції з нею. Усі фільми отримали премії та відзнаки.  

Показуватимуть стрічки щосуботи о 16:00 в актовій залі бібліотеки Чижевського.

Програма:

  • 22 квітня – "Ризики й побічні ефекти";
  • 29 квітня – "Не на своєму місці";
  • 6 травня – "Францові історії".

Про що фільми:

"Не на своєму місці"

Найпростіше визначення бруду — це щось не на своєму місці. Цей фільм про сміття на берегах, у горах, на дні океанів та глибоко в землі. Про відходи, які розійшлися по всьому світу, аж до віддалених куточків планети. А також про сізіфову працю людей, які намагаються зробити світ чистішим.

"Францові історії"

Францу — дев’ять. Він найменший у класі, його часто плутають із дівчинкою, а голос у невідповідні моменти стає писклявим. У пошуках сили та впевненості хлопець натрапляє в інтернеті на відео інфлюенсера. Той дає поради, як стати «справжнім чоловіком». Франц у захваті, а от двоє його найкращих друзів піддають такі настанови сумніву.

"Ризики й побічні ефекти"

Катрін потребує пересадки нирки. Їй надзвичайно поталанило, адже в її чоловіка — потрібна група крові. Але, схоже, він не надто поспішає стати донором для коханої.


Фото з соцмереж книгозбірні

Читайте також"Чорнобильська зона": фотовиставку авторства загиблого військового презентували у Кропивницькому (ФОТО)


Головне сьогодні