Головний сервісний центр МВС оголосив про початок бета-тесту, який стосується функціоналу шерингу авто в Дії — тепер у застосунку можна буде скасувати належного користувача для автівки. Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу сервісу в області.

Долучитися до закритого тестування можна у телеграм-боті за посиланням.

Розширенням функціоналу Центр займався разом із Міністерством цифрової трансформації.

Шеринг авто — це послуга призначення належного користувача, коли власник транспортного засобу дає покористуватись своїм авто на законних підставах. Зазвичай таке призначення відбувається на якийсь конкретний термін. Але бувають і обставини, коли призначення належного треба скасувати раніше, ніж вичерпається термін, вказаний при призначенні власником.

Це особливо актуальна функція під час війни. Наприклад, коли люди виїжджають із зони бойових дій, беруть авто знайомих і не знають, на який саме термін варто брати автівку. Буває, що вказують рік, а потім через тиждень хочуть скасувати. Для того, щоб шеринг транспортного засобу став ще зручнішим, починається тестування розширеного функціоналу, – повідомили у пресслужбі.

Долучитися до бета-тесту можна, якщо людина є:

  • власником автомобіля і користуєтеся шерингом авто;
  • належним користувачем, якому пошерили автівку;
  • має Дія.Підпис.

Взяти участь в бета-тесті мають дві людини — власник авто та водій, якого призначили належним користувачем. 

З новою послугою у Дії можна буде не лише офіційно поділитися свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу з іншою людиною, а й скасувати цей шеринг. Ініціювати скасування можна буде як власнику транспортного засобу, так і належному користувачу.

Раніше скасування могли зробити ті, хто призначив належного користувача через Електронний кабінет водія у Електронному кабінеті водія або треба було зробити офлайн візит до будь-якого зручного сервісного центру МВС і особисто подавати заяву про скасування належного користувача.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті.


Колаж Точки доступу з фотографій з pexels.com та сайту Дії

Читайте також: Як стати водієм та вперше отримати посвідчення – пояснює сервісний центр МВС Кіровоградщини

 


Головне сьогодні