У Кропивницькому вже три тижні каналізаційні стоки затоплюють сховище на вулиці Героїв України 16/17.

Про це Точці доступу розповіла жителька будинку пані Юлія.

Жінка говорить, що через забиті люки в підвалі лопнула труба, в іншій – вирвало заглушку. Каналізаційні стоки затоплюють сховище. Мешканці будинку власними силами другі вихідні поспіль викачують воду: 

Через два-три дні вода знову набирається по кісточки. Ми зверталися в усі інстанції: у міську раду, на “гарячу лінію” Андрія Райковича, в ЖЕО, аварійну службу водоканалу. Під час обстрілів люди не можуть сховатися у сховищі. У нас воно гарно обладнане: є туалет, вода, ліжка...

Жінка говорить, що в ЖЕО не можуть відремонтувати трубу, адже, за їхніми словами, забитий колектор: 

У ЖЕО сказали, щоб спочатку аварійна служба викачала воду. В аварійній службі відповіли, що наразі їм не вистачає працівників. Окрім того, поруч з 31-ю школою зламався основний колектор і вони не знають, як його відремонтувати.

Жінка говорить, що мешканці залишили десятки звернень до аварійної служби. Окрім того, за її словами, така проблема не лише у їхньому будинку, а й в десятках інших будинках мікрорайону.

Ми зателефонували до начальниці ЖЕО №4 Людмили Запорожець, щоб з'ясувати ситуацію. Проте жінка дуже емоційно відреагувала на дзвінок журналістки і отримати притомний коментар не вдалося.

У аварійній службі водоканалу зазначили, що отримали заявку за цією адресою вчора і наразі у них є заявки, які очікують своєї черги 12 днів. На уточнення, що мешканці будинку звертаються з цією проблемою не перший тиждень і залишали заявки раніше, диспетчер сказав, що не може цього знати, адже не відкритий комп'ютер.

Директорка Кропивницького водоканалу Валентина Давидчук говорить, що якщо забита каналізація, яку обслуговує водоканал, то вода має бігти з колодязя, а не з підвалу. Валентина Давидчук пообіцяла сьогодні направити бригаду водоканалу на місце події для того, щоб розібратися в ситуації.

Нагадаємо, наприкінці минулoгo тижня вoдoканал Крoпивницькoгo oтримав 230 заявoк на прoчищення каналізації.

Читайте також: Вкрадені квіти та зірвані прапори: у Кропивницькому рідні захисників вимагають навести лад на кладовищі (ФОТО)


Головне сьогодні