У Кpопивницькому сьогодні, 28 вересня, під час засідання сесії міської ради депутати розглянуть питання щодо реорганізації міського пологового будинку шляхом пpиєднання до лікаpні швидкої медичної допомоги, передає Точка доступу. Нагадаємо, очільницю пологового будинку Людмилу Романів призначили керівницею лікарні швидкої меддопомоги. Екс-керівник медзакладу Руслан Іванов назвав своє звільнення шахрайськими діями з боку управління міськради.

Колишній керівник закладу Руслан Іванов виступив перед депутатами на початку сесійного засідання

Руслан Іванов зазначив, що був призначений на посаду головного лікаря, директора лікарні швидкої медичної допомоги у серпні 2018 року. Протягом 5 років нарікань щодо його роботи з боку керівників міста і області не було. З його слів, лікарня оживає.

Я заслужений лікар України і, виходить, що я не потрібен місту, - зазначив він.

У відповідь на виступ Іванова начальниця управління охорони здоров'я Оксана Макарук зазначила, що кінцевою датою строку дії контракту з Івановим було 2 серпня 2023 року. Лікаря звільнили у зв’язку із закінченням строку контракту та враховуючи його власноруч написану заяву про звільнення. 

Раніше Руслан Іванов пояснювавав, що написати дві заяви (про прийняття на роботу та про звільнення) його просили в міській раді. 

Процедура звільнення, за словами Оксани Макарук, проведена відповідно до вимог чинного законодавства.

Олександр Шишко, начальник управління запобігання корупції міської ради, зазначив, що наразі в лікарні швидкої медичної допомоги відбувається перевірка щодо фінансово-господарської діяльності:

Перевірка не закінчена. Є попередні результати. Вже є матеріали, які направлять в правоохоронні органи. Відповідно, є факти незаконного використання коштів підприємства. Зокрема, встановлення надбавок працівникам на суму 208 тисяч гривень, прийняття неефективних рішень щодо преміювання працівників на понад 400 тисяч гривень. А також не було погоджено з управлінням охорони здоров'я розподіл обов’язків заступника і директора та встанолення їм надбавок на 1 мільйон 372 тисячі гривень, – зазначив Шишко.

Відповідаючи на питання депутатів, Оксана Макарук все ж зазначила, що за період роботи Руслана Іванова на посаді керівника закладу дисциплінарних стягнень щодо його діяльності не було.

В рамках обговорення депутатка Ольга Ковальова-Алокілі запропонувала виключити питання з порядку денного, втім цю пропозицію підтримали лише 10 депутатів із 31 зареєстрованого. Пізніше депутатка внесла депутатський запит, в якому пропонувала: 

  1. Скасувати розпорядження заступника міського голови Олександра Мосіна про звільнення Руслана Іванова та призначення Людмили Романів.
  2. Подовжити контракт із Русланом Івановим до закінчення дії воєнного стану.

Ми маємо боротися за таких лікарів і залишати їх в місті. Йдеться про посил і меседж всім: на цьому місці може опинитися будь-хто. І цього не повинно бути. Кожен фаховий працівник має бути впевнений, що з ним так не вчинять. Я не почула підстав для звільнення Руслана Іванова, – зазначила депутатка.

Запит підтримали 9 депутатів.

Депутат Анатолій Ларін зазначив, що громадськість переймається через те, що в результаті реорганізації закладів охорони здоров’я певна кількість людей залишиться без роботи, та просив відтермінувати розгляд питання.

Депутат Артем Стрижаков закликав підійти до вивчення цього питання серйозніше:

Ця людина рятувала наших бійців. Він ефективний лікар, управлінець. Це дійсно фахова людина, прислухайтесь до цього. Якщо не було ніяких претензій до лікаря з моменту підписання договору, то варто уважніше підійти до цього питання, – зазначив Стрижаков.

Нагадаємо, раніше Оксана Макарук пояснювала, що реорганізація закладів зроблена з метою:

  • забезпечення якісного й ефективного медичного обслуговування населення,
  • pаціонального викоpистання комунального майна,
  • кадpових, матеpіальних і фінансових pесуpсів.

А також в pамках фоpмування оптимальної спpоможної меpежі закладів охоpони здоpов’я на засадах госпітального окpужного планування.

Питання про реорганізацію пологового будинку планують розглянути сьогодні. В порядку денному воно під номером №17.

Читайте також: "Знайшли одне одного: військова частина і я", – шкільна психологиня служить в бригаді тероборони Кіровоградщини


Головне сьогодні