Сьогодні, 10 січня, у Кропивницькому відбувся благодійний ярмарок "СмакФест". Продавали речі та смаколики, щоб Нацгвардія мала свою машину для патрулювання.

Як це було, дивіться у фоторепортажі Точки доступу.

Розпочався фест о 12:00. Творчі колективи Кропивницького розважали людей співами, танцями та виставами на різдвяну тематику.

Ми зробили цей ярмарок, щоб підтримати збройні сили, які нас захищають та дають можливість святкувати в родинному колі, теплі та затишку. Щоб підтримати волонтерів та місцеві бізнеси, насолодитися нашими традиціями, створити настрій, завершити цикл свят та перейти до робочих буднів, – розповіла заступниця голови обласної військової адміністрації Катерина Колтунова.

На площі свою продукцію продавали не менше 16 виробників, був і волонтерський майданчик. Продавали як їжу  випічку, сири, алкоголь, трав'яні чаї, мед, м'ясо, готові страви. Так і речі  патріотичні прикраси, глиняні вироби, іграшки, дерев'яний посуд. Усі наближали українську перемогу, сказала Катерина Колтунова:

Виробники 20% від продажів передають на допомогу армії, волонтерський куточок – усі 100%.

Виручені благодійні гроші з ярмарку витратять на автомобіль для Національної гвардії, яка патрулює об'єкти критичної інфраструктури від іранських дронів "Шахедів".

Раніше волонтери забезпечили їх тепловізором, світловими указками та придбали автомобіль. Але машину не виплатили до кінця. Адже 150 тисяч вона коштує, 80 тисяч вже було. Тобто треба дозбирати суму, щоб закрити це питання, – сказала заступниця голови ОВА.

Одним із тих, хто всі гроші з продажу передасть на армію, став Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат. Вчителі привезли смаколики та вироби, які готували їхні учні із батьками. Окремо гроші збирають на дрон для військових, розповіла вчителька ліцею Олександра Костенко:

Збираємо не вперше. Ми допомогли закрити збір на один дрон, і купили особисто три. Також відправляємо бійцям посилочки. Це роблять батьки та наші діти.

Кропивничанка Інесса Колпак на ярмарку придбала прикраси. Такі заходи вважає корисними та потрібними зараз, розповіла вона:

Коли навкруги війна та жахіття, ярмарок – це можливість зустрітися, згадати, що було колись мирне життя. І ми можемо допомогти ЗСУ й наблизити нашу перемогу. Бути поряд один з одним.

Скільки вдалося зібрати, підраховуватимуть після "СмакФесту".


Головне сьогодні