Сьогодні, 12 січня, мала відбутися позачеpгова сесія, на якій депутати повинні були розглядати питання поновлення на посаді голови Кіpовогpадської обласної pади Сеpгія Шульги, пеpедає коpеспондентка Точки доступу.

У сесійній залі зібрався 21 депутат, сесія неповноважна, адже відсутній кворум.

Це вже третя сесія Кіровоградської обласної ради, яка мала зібратися з цього питання. Попередні дві також не відбулися через відсутність кворуму.

Голова обласної ради Юрій Дрозд пішов на нараду з головами фракцій, щоб вирішити, коли провести сесію повторно.

ДОПОВНЕНО: Об 11:20 Юрій Дрозд вийшов з нарадчої кімнати та повідомив, що після тривалих дискусій обласна рада вирішила звернутись до Державної виконавчої служби за роз'ясненням стосовно порядку виконання судового рішення:

А саме процедури за якою має бути поновлений Шульга Сергій Павлович на посаді голови Кіровоградської обласної ради. Я буду звертатися до судового виконавця стосовно того, як нам виконати рішення суду на сьогоднішній день. Думаю, що протягом цих двох тижнів ми будемо вести перемовини з головами фракцій. Я розумію, що рішення суду треба виконувати, але ми повинні розуміти, як нам його виконати.

 

Передісторія

Сергія Шульгу звільнили з посади голови Кіровоградської обласної ради 25 квітня 2023-го року. Того ж дня депутати обрали нового голову облради – Юрія Дрозда. Зробили це під час позачергової 16-ї сесії. Оскільки рішення щодо свого звільнення Шульга вважає нелегітимним, подав позов у суд.

4 жовтня, перед початком підготовчого засідання у справі, стало відомо, що у серпні відбулось інше засідання. Тоді суд визнав, що Сергій Шульга допустив порушення під час оголошення  перерви у пленарному засіданні 15-ї сесії.

Згодом справу почали розглядати по суті. Вивчили відео- і письмові докази.

20 листопада в окружному адміністративному суді Кропивницького винесли рішення у справі Сергія Шульги. Його поновили на посаді голови Кіровоградської обласної ради. Водночас рішення 16-ї позачергової сесії, на якій депутати, шляхом голосування, звільнили Шульгу, суд визнав протиправним.

Читайте також: Кропивницький: підозрюваний у смертельній ДТП на Короленка заявив, що поспішав до хворої матері (ФОТО)


Головне сьогодні